Hlavní obsah

Berlusconi nominoval do voleb krásku, která mu spravila zuby

– Řím
Novinky, rei

Ani přes loňskou kritiku za to, že na kandidátku své strany Lid svobody (PDL) před loňskými volbami do Evropského parlamentu prosadil různé bývalé televizní moderátorky, herečky, modelky i striptérky, se italský premiér Silvio Berlusconi nedal odradit a před volbami v regionech najal další krásku. Je jí bývalá tanečnice a zubní hygienička, která se o něj starala, když ho v prosinci v Miláně útočník zranil ve tváři.

Článek

Nicole Minettiová se jako tanečnice objevila i v několika televizních pořadech včetně Colorado Café, které vysílala jedna z komerčních stanic, jež Berlusconi vlastní. Studia zubní hygieny dokončila v listopadu a v polovině prosince se už starala o premiéra, kterého v Miláně napadl psychicky nemocný muž a způsobil mu zranění v obličeji.

Regionální volby se v Itálii uskuteční koncem března a Minettiová kandiduje v Lombardii. Není ovšem jedinou tváří jako z pánských žurnálů, která nemá žádné politické zkušenosti, ale Berlusconiho strana o ní má zájem. V Puglii se uvažuje o kandidatuře absolventky práv a modelky Graziany Caponeové, jíž přezdívají Angelina Jolie Puglie, uvedl list La Repubblica.

Berlusconi tento týden představil čtyři stranické kolegyně, v jejichž zvolení PDL doufá v oblastech Toskánsko, Umbrie, Lazio a Emilia Romagna. Premiér při té příležitost kritiku odmítl - kandidátky byly vybrány podle jejich schopností.

Strana čelí novým obviněním

Popularita 73letého ministerského předsedy v zemi po krátkodobém nárůstu bezprostředně po milánském útoku znovu klesá poté, co předseda kontrolního soudu Tullio Lazzaro tento týden oznámil, že za uplynulý rok míra korupce v Itálii vzrostla o 229 procent. Lid svobody navíc zasáhlo nové obvinění týkající se premiérova spolupracovníka a šéfa civilní ochrany Guida Bertolasa, jenž je obviněn z braní úplatků, v nichž byly zahrnuty i sexuální služby.

Výběr v politice nezkušených mladých krásek na kandidátky Berlusconiho strany kritizovala i premiérova žena Veronica Lariová, která kvůli mužovým opakovaným aférám s mladšími ženami nevalné pověsti požádala o rozvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám