Hlavní obsah

Berlusconi nominoval do voleb krásku, která mu spravila zuby

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Ani přes loňskou kritiku za to, že na kandidátku své strany Lid svobody (PDL) před loňskými volbami do Evropského parlamentu prosadil různé bývalé televizní moderátorky, herečky, modelky i striptérky, se italský premiér Silvio Berlusconi nedal odradit a před volbami v regionech najal další krásku. Je jí bývalá tanečnice a zubní hygienička, která se o něj starala, když ho v prosinci v Miláně útočník zranil ve tváři.

Článek

Nicole Minettiová se jako tanečnice objevila i v několika televizních pořadech včetně Colorado Café, které vysílala jedna z komerčních stanic, jež Berlusconi vlastní. Studia zubní hygieny dokončila v listopadu a v polovině prosince se už starala o premiéra, kterého v Miláně napadl psychicky nemocný muž a způsobil mu zranění v obličeji.

Regionální volby se v Itálii uskuteční koncem března a Minettiová kandiduje v Lombardii. Není ovšem jedinou tváří jako z pánských žurnálů, která nemá žádné politické zkušenosti, ale Berlusconiho strana o ní má zájem. V Puglii se uvažuje o kandidatuře absolventky práv a modelky Graziany Caponeové, jíž přezdívají Angelina Jolie Puglie, uvedl list La Repubblica.

Berlusconi tento týden představil čtyři stranické kolegyně, v jejichž zvolení PDL doufá v oblastech Toskánsko, Umbrie, Lazio a Emilia Romagna. Premiér při té příležitost kritiku odmítl - kandidátky byly vybrány podle jejich schopností.

Strana čelí novým obviněním

Popularita 73letého ministerského předsedy v zemi po krátkodobém nárůstu bezprostředně po milánském útoku znovu klesá poté, co předseda kontrolního soudu Tullio Lazzaro tento týden oznámil, že za uplynulý rok míra korupce v Itálii vzrostla o 229 procent. Lid svobody navíc zasáhlo nové obvinění týkající se premiérova spolupracovníka a šéfa civilní ochrany Guida Bertolasa, jenž je obviněn z braní úplatků, v nichž byly zahrnuty i sexuální služby.

Výběr v politice nezkušených mladých krásek na kandidátky Berlusconiho strany kritizovala i premiérova žena Veronica Lariová, která kvůli mužovým opakovaným aférám s mladšími ženami nevalné pověsti požádala o rozvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám