Hlavní obsah

Lupiče dostihlo svědomí, přihlásil se policii sám

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik hodin po pokusu o vyloupení jedné z bratislavských bank se pachatel přepadení sám přihlásil na policii. "Do banky jsem šel kvůli nedostatku peněz. Pak mě hlodalo svědomí, tak jsem se šel udat," řekl serveru cas.sk 38letý Martin z okresu Galanta. Za loupež se zbraní v ruce mu hrozí 7 až 12 let vězení.

Článek

Martin vešel v pátek 12. února do banky v bratislavské čtvrti Rača s pistolí v ruce. Protože v bance bylo hodně lidí, Martin si loupež rozmyslel a odešel.

"V rukou policie byl už dvě hodiny po pokusu o loupež," uvedla bratislavská policejní mluvčí Tatiana Kurucová. Prokurátor nepodal návrh na uvalení vazby, protože Martin se přihlásil sám a v minulosti nebyl trestaný.

Po nepodařené loupeži nasedl Martin do vlaku a jel do Galanty. "Z vlaku mi telefonoval a řekl, co udělal a že se půjde udat na policii. Nevěřila jsem mu, ale když v noci nepřišel domů, pochopila jsem, že je to pravda," říká s pláčem Martinova 64letá matka.

Po přiznání Martina zadrželi policisté v Galantě, následně ho eskortovali do Bratislavy. Byl obviněný z bankovní loupeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám