Hlavní obsah

Slovenská policie předvedla k výslechu protestující řidiče

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie v pondělí odpoledne předvedla k výslechu čtyři řidiče kamiónů, kteří u města Ružomberok protestovali blokováním jednoho jízdního pruhu proti elektronickému mýtu. Novinkám to potvrdil jeden ze zadržených řidičů Miroslav Bielený. "Teď jsme na policii čtyři, ale údajně přivádějí dalších dvacet kolegů," řekl.

Foto: ČTK

Kamióny blokovaly na počátku ledna blokovali Rožňavskou ulici v Bratislavě

Článek

Tvrdší postup policie avizoval předem premiér Robert Fico. "Očekávám od policie, že v případě hrubého porušení dopravních předpisů bude zasahovat," uvedl Fico v televizi TA3.

Část slovenských autodopravců od pondělí pokračuje v protestech proti zavedení elektronického mýta. Od rána blokují kamiony provoz v okolí Banské Bystrice, Ružomberku a Prešova. Unie autodopravců Slovenska žádá, aby se platilo jen za 333 kilometrů silnic první třídy, místo současných téměř 2000 kilometrů.

Řidič připustili, že podpora veřejnosti není tak silná, jako při podobné akci začátkem ledna. Na hranicích s Polskem podpořilo akci slovenských autodopravců několik polských kamiónů..

Řidiči kamiónů začátkem ledna blokovali několik dní Rožňavskou ulici v Bratislavě. [celá zpráva]

Vláda pod tlakem odložila zpoplatnění silnic první třídy a snížila spotřební daň na naftu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám