Hlavní obsah

Bratislavu děsí násilník s injekční stříkačkou

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Už čtyři útoky injekcí s drogou ketamin zaznamenali v ulicích Bratislavy za posledních několik týdnů. Pachatel pokaždé bodl oběť injekční stříkačkou. Poslední obětí ketaminového útočníka se stala devítiletá školačka.

Článek

"Šla jsem do taneční školy. Najednou jsem pocítila bodnutí. Probrala jsem se až v sanitce," řekla školačka deníku Nový čas. Školačka byla hospitalizována a lékaři našli v jejím těle ketamin. "Stav pacientky je stabilizovaný. Komunikuje s okolím," řekla mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

U dívky je neustále její matka. "Doufám, že pachatele co nejdříve chytí, aby nezpůsobil bolest dalším rodinám," řekla.

Školačka je čtvrtou obětí ketaminového útočníka v Bratislavě. Předešlé útoky se odehrály v nočních hodinách a oběťmi byly mladé ženy. Například 17. listopadu byla tímto způsobem napadena 26letá žena na zastávce městské hromadné dopravy. ztratila vědomí a pachatel jí následně ukradl kabelku. V říjnu byla 22letá žena omámena injekcí s ketaminem. 

Policie se domnívá, že útočníků může být několik. Ketamin se používá především ve veterinární medicíně. Jedná se o rychlé a krátce působící anestetikum. V Evropě se tato látka začala objevovat také na diskotékách a v mnoha zemích je považována za drogu. Ketamin se dá na Slovensku získat pouze na základě objednávky lékaře. Pravděpodobně se však pašuje ze zahraničí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám