Hlavní obsah

Trenčínská univerzita obchoduje s tituly také na Moravě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

S podezřelými tituly obchoduje Trenčínská univerzita Alexandra Dubčeka také v České republice. Jak uvedl v pondělí deník Pravda, univerzita nabízí na Moravě studium za 30tisíc korun ročně, i když na to nemá povolení. Univerzita hledá studenty v Hodoníně pod hlavičkou soukromého Evropského polytechnického institutu.

Foto: Andrej Luprich , ČTK

Trenčínská univerzita

Článek

Jedná se o externí studium v programu Lidské zdroje a management, který má na Slovensku problémy pro expresní udělování diplomů. “Trenčínská univerzita nemá akreditaci pro pracoviště na Moravě,” potvrdila mluvčí slovenského ministerstva školství Dana Španková.

Trenčínská univerzita uvádí tyto externisty jako své zahraniční studenty. Pravda má k dispozici kopii indexu českého studenta.

Na pobočku v Hodoníně si posvítí také české ministerstvo školství. “Akreditační komise se ji rozhodla zkontrolovat ještě před vypuknutím skandálu na Trenčínské univerzitě,” uvedla Šárka Svobodová z tiskového odboru resortu.

Hodnocení bude ukončeno v roce 2010. Trenčínská univerzita se zmítá ve skandálu expresního udělování diplomů. Za devět měsíců měla získat titul inženýra například dcera děkana Daniela Bánociová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám