Hlavní obsah

Čtyřčlenná rodina spáchala v Maďarsku hromadnou sebevraždu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarskem otřásl případ hromadné sebevraždy čtyřčlenné rodiny z obce Maglód, východně od Budapešti. Muž a žena ve věku 53let a jejich dvě dcery ve věku 19 a 20let se rozhodli spáchat společnou sebevraždu. Podle serveru origo.hu se matku podařilo zachránit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle maďarské policie si členové rodiny po společné dohodě vzali velké množství prášků na spaní. Manželovi a dcerám je rozdala matka, která se léčila na psychiatrii. Následně i matka požila velké množství prášků.

"Z dopisu na rozloučenou víme, že to bylo jejich společné rozhodnutí. Matka se však po nějakém čase probrala a zavolala lékaře," uvedla policejní mluvčí Pešťanské župy Andrea Beliczaová.

Přivolaný lékař už mohl jen konstatovat smrt tří členů rodiny. Ženu převezli do psychiatrické léčebny. Čelí obvinění z trestního činu napomáhání k sebevraždě. Podle obyvatelů obce obě dívky trpěly nevyléčitelnou nemocí.

Otec, který pracoval jako řidič náklaďáku, přišel před časem o zaměstnání.

Reklama

Výběr článků

Načítám