Hlavní obsah

Jsem superman, prohlásil Berlusconi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi se pochválil za to, co všechno se mu za 15 měsíců jeho vlády povedlo. Jsem superman, prohlásil.

Foto: Max Rossi/Files , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

„Musíte se podívat, čeho jsem za posledních 15 měsíců ve vládě dosáhl a zjistíte, že nejenže mé zdraví není chatrné, ale že jsem superman,“ reagoval Berlusconi na kritiku mimo jiné i ze strany jeho ženy Veroniky Lariové, která požádala o rozvod s tím, že manžel je nemocný a posedlý mladistvými ženami.

Berlusconi se v uplynulých měsících neocitl v konfliktu pouze s manželkou, ale i katolickou církví a domácím i mezinárodním tiskem. Jako poslední v řadě se cílem protiútoku Berlusconiho právníků stal levicový deník L’Unita, který má za články o údajných premiérových stycích s mladistvou modelkou Noemi Letizií a prostitutkami zaplatit dva milióny eur.

Berlusconi se ohradil také proti námitkám Bruselu a plánovanému vyšetřování postupu italských úřadů proti imigrantům ze severní Afriky. Ty lodě s přistěhovalci posílají zpět. Italský premiér v té souvislosti pohrozil vetem v Evropské radě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám