Hlavní obsah

Pětiletou holčičku s rakovinou se v Británii pokusili upálit dva chlapci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halifax

Dva chlapci ve věku sedm a deset let se v britském Halifaxu v sobotu pokusili upálit pětiletou dívku, která má nádor na mozku. Scarlett Hellewellovou srazili na zem, do obličeje jí nastříkali deodorant a přiložili k němu hořící zápalku. Ta naštěstí nevzplála. Dívku s modřinami zachránili sousedé, kteří na počínání dvou hochů upozornili policii.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

„Podle protokolu si dívka hrála, když se k ní přiblížili dva chlapci, kteří do ní začali kopat a bít ji, do obličeje jí nastříkali sprej a pokusili se ji zapálit. Zápalka ale hořet nezačala,“ popsal incident mluvčí policie ve West Yorkshire. Vyšetřovatelé pátrají po dalších svědcích, informoval deník Daily Mail.

„Byla jsem zhnusena, když jsem slyšela, co ti kluci provedli, ale není to poprvé, kdy ji někdo napadl,“ uvedla matka dívky Paula Hellewellová. „Čím dřív se odsud odstěhujeme, tím lépe. Scarlettin tumor je stále větší a tohle byla poslední kapka,“ dodala pro list Yorkshire Post.

Scarlett Hellewellová se léčí s rakovinným nádorem na mozku, který ovlivňuje její vidění a růst. Přestože je jí pět let, výškou se vyrovná osmileté. Její vysoká postava a holá hlava po chemoterapii tak může u jejích vrstevníků vyvolávat nežádoucí pozornost.

Reklama

Výběr článků

Načítám