Hlavní obsah

V bytě ve Skotsku našli tělo ženy pět let po její smrti

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edinburk

Pět let mrtvá ležela ve svém bytě ve skotském Edinburgu pětaosmdesátiletá Isabella Purvesová. Před dveřmi měla haldy pošty, nikdo ji neviděl, přesto obyvatele domu nenapadlo se o starou paní zajímat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ničeho si nevšimly ani úřady. Sociální správa jí dál posílala na účet důchod, z účtu se na druhou stranu automaticky strhávaly poplatky za vodu a energie.

Žena zemřela v roce 2004. Sousedé na zmizení přišli až ve chvíli, kdy do bytu pod ní kapala voda. Zavolali policii, která byt otevřela. Uvedl to list Daily Mail.

Nyní se snaží zjistit, zda měla nějaké příbuzné, nebo spolupracovala s nějakou charitou, která má na starosti seniory. Mnozí ale nechápou, jak si lidé mohli nevšimnout. "Jak to, že nikdo necítil zápach nebo prostě neregistrovali, že ji již nevídají," řekl provozovatel blízkého květinářství Giovanni Cilia. Žena prý před smrtí běžně vycházela z domu, dokonce na dlouhé procházky s batůžkem.

"Společnost je deformovaná, lidé třeba měsíc nezavolají své babičce, aby zjistili, jak se jí daří," řekl Douglas McLellan z organizace Help the Aged, která se ve Skotsku o seniory stará.

Lucy Ballochová, který bydlí v bytě vedle ale nájemníky brání. "Jsme z toho v šoku. V domě se ale neustále někdo stěhuje sem a tam, člověk se nemůže o všechny starat," řekla. Podle ní si zřejmě všichni mysleli, že uvnitř nikdo není.

Purvesová vedla osamělý život, rodinu zřejmě neměla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám