Hlavní obsah

Brit pomohl manželce odrodit díky videím na internetu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internet se stal mocným rádcem v jedné britské rodině. Marc Stephens díky videím zhlédnutých na YouTube pomohl zvládnout manželce předčasný porod. Informovala o tom BBC.

Článek

„Vyhledal jsem si na internetu porod dítěte, zhlédl několik videí a vstřebal jsem nějaké instrukce,“ popsal BBC Stephens. Jeho manželka přiznala, že chtěla rodit doma, ale rozhodně si nepředstavovala, že by to mohlo proběhnout tímto způsobem.

Jo Stephensová musela odrodit sama a jen s pomocí manžela, protože ambulance by nestačila včas přijet.

„Když jsem se probudila, zjistila jsem, že mám každých pět minut kontrakce. Vzbudila jsem manžela a společně jsem zavolali porodní asistentce. Ta však byla zaneprázdněna a nemohla k nám přijít, tak řekla, ať zavoláme ambulanci,“ popsala žena s tím, že rodit začala před příjezdem sanitky.

Již před tím její muž „nastudoval“ pomocí videí na internetu, jak zvládnout neočekávané komplikace porodu. „Ta videa mě uklidnila. Pomyslel jsem si, že bych měl pomoci, díky videím bylo vše jednodušší,“ popsal Stephens.

Dodal, že během porodu nepropadl panice. Jeho žena díky němu bez problémů odrodila již čtvrté dítě. Chlapeček nese jméno Gabriel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám