Hlavní obsah

Rumunské letadlo přistálo bez podvozku do pěny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Rumunské letadlo s pěti desítkami cestujících na palubě v sobotu nouzově přistálo bez podvozku v západním Rumunsku. Všichni pasažéři jsou v pořádku, sdělila s odvoláním na oficiální zdroje agentura AP.

Foto: Mapy.cz, Novinky

Letoun nouzově přistál v Temešváru

Článek

Podle mluvčí mezinárodního letiště v Temešváru Carmen Stoicové letoun s porouchaným podvozkem kroužil nad letištěm téměř dvě hodiny. Pak bezpečně přistál na vrstvě pěny, kterou na ranveji rozprostřeli hasiči.

Všech 47 cestujících a čtyři členové posádky byli podle mluvčí z letadla bezpečně evakuováni. Na přistání letounu čekalo na letišti nejméně deset sanitek a tři hasičské vozy.

Stroj patří rumunské společnosti Carpatair a cestoval z moldavské metropole Kišiněva.

V krátké době za sebou je to již několikátý případ, kdy mělo letadlo potíže krátce před přistáním. Někteří odborníci na leteckou dopravu dávají množící se incidenty do souvislosti s globální hospodářskou krizí, která nutí letecké společnosti k úsporným opatřením. Ty se mohou odrazit na horším technickém stavu letadel.

Reklama

Související témata:

Související články

Letadlo u Buffala až do pádu ovládal autopilot

Vyšetřování příčin nehody dopravního letadla, které havarovalo u Buffala, zatím nepřináší uspokojivé vysvětlení. Podle posledních závěrů nejsou za padesát...

Výběr článků

Načítám