Hlavní obsah

Videa na internetu pohrozila Německu terorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Na internetu se objevily videonahrávky, které varovaly německá města a další čtyři blíže neurčené země před teroristickými útoky. Zastrašující videa však německé bezpečnostní úřady nepovažují za důvěryhodná a žádná opatření neplánují.

Článek

Podle spolkového ministerstva vnitra se na známém videoserveru YouTube objevily výhrůžky proti Berlínu, Brémám a porýnskému městu Kolín. Ale už 12. ledna měla být tato podle DPA záhadná videa odstraněna. Proto prý úřady pochybují o jejich důvěryhodnosti, neboť prý chybějí i jindy obvyklé odkazy na nějakou skupinu či její symboly.

Minulý víkend byla zveřejněna jiná výhružní nahrávka, kterou bezpečnostní orgány přiřadily islamistickým radikálům. Při jeho analýze se totiž zjistilo, že na záběrech vystoupil Marokánec s německým občanstvím, který by měl údajně být provázán s osobami z vedení teroristické organizace Al-Káida.

Podle německého magazínu Focus prý pohrozil zejména obyvatelům Berlína, Brém a Kolína nad Rýnem, že do jejich center vyšle armádu. Snímek v pozadí doplňovaly výstřely z automatických zbraní a výbuchy granátů. "Německo a čtyři další země budou mít od ledna 2009 problémy," pohrozil.

Berlínský zemský ministr vnitra Ehrhart Körting v sobotu prohlásil, že experti neshledali "žádné změny bezpečnostní situace v Německu".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám