Hlavní obsah

Ve Velké Fatře zahynul český turista

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA
Aktualizováno

Ve slovenském pohoří Velká Fatra zemřel v neděli 45letý český turista. Muž při horské túře odbočil ze značené stezky, uklouzl a zřítil se asi z dvacetimetrové výšky. Záchranáři jej namístě ošetřili, Čech však později podlehl vážným vnitřním zraněním.

Článek

Český turista sestupoval z vrcholu Tlstá, když se u jeskyně Mažarná dostal mimo značený turistický chodník. Uklouzl a spadl z dvacetimetroého skalního prahu.

"V těchto místech nebyl sníh, uklouzl pravděpodobně na mokrém listí. Po pádu byl při vědomí a sám si zavolal pomoc mobilním telefonem. Po příchodu záchranářů ještě komunikoval, ale následně upadl do bezvědomí," řekl Novinkám Ladislav Boldog z Horské záchranné služby Velká Fatra.

Záchranáři snesli turistu na nosítkách do Gaderské doliny. Tam už čekal sanitní vůz, který Čecha přepravil do nemocnice v Martině. Lékaři však mohli pouze konstatovat smrt v důsledku vážných vnitřních zranění.

Na záchranné akci se podílelo devět členů záchranné služby.

Nejčastějšími oběťmi slovenských hor jsou kromě domácích turistů právě návštěvníci z ČR a Polska. Tento rok ve slovenských horách zemřelo přes deset osob, loni zahynulo 17 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám