Hlavní obsah

Policisté odhalili česko-slovenský drogový gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie v pondělí rozbila československou skupinu pašeráků kokainu z karibského ostrova Curacao. Hlavního organizátora a tři další osoby vyšetřovatelé zadrželi v České republice, řekl v úterý slovenský policejní viceprezident Michal Kopčik. Česká policie uvedla, že se zatím nebude k případu vyjadřovat.

Článek

Slovenští policisté v pondělí zatkli tři členy skupiny z Bratislavy, kteří měli u sebe drogy v hodnotě několika miliónů slovenských korun. Za to jim hrozí až dvanáctiletý trest vězení.

"Byly zadrženy tři osoby, u nichž se nalezlo 16 kusů balíčků s kokainem. Z tohoto množství by bylo možné vyrobit 9000 dávek v celkové hodnotě 3,5 miliónu slovenských korun (asi tři milióny Kč)," prohlásil Kopčik.

Pašeráci podle něj byli odhaleni na česko-slovenském hraničním přechodu Kúty - Brodské, dva z nich skončili ve vyšetřovací vazbě. 

Gang, který drogy pašoval delší dobu, vyšetřovatelé sledovali celý letošní rok. "Přeprava se uskutečňovala letecky a po přistání v Evropě auty prostřednictvím kurýrů," popsal Kopčik, jak se drogy pašovaly. Jaké množství drog se skupině podařilo celkem propašovat, neuvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám