Hlavní obsah

Italský daňový poradce zastřelil celou rodinu i sebe zřejmě kvůli finanční krizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VERONA

Severní Itálii zasáhlo rodinné drama. Daňový poradce ve Veroně zastřelil v noci na sobotu své tři malé děti, manželku a pak sám sebe. Informovala o tom veronská policie. Motiv zůstává zatím nejasný, podle prvních podezření však muž mohl mít značné finanční problémy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Povražděnou rodinu našla ráno uklízečka, která přivolala karabiniéry. Rodina obývala renovovanou bývalou selskou usedlost na polosamotě. Mrtvoly dětí ve věku tři, šest a devět let byly nalezeny ve sklepě.

Manželka, povoláním právnička, se zřejmě pokoušela bránit, uvedli vyšetřovatelé. Muž pak odešel do ložnice, lehl si do manželské postele a střelil se do spánku. Na místě činu byly nalezeny dvě pistole.

Kolegové popsali 43letého muže jako "velmi vyváženého muže", a jeho čin si nedovedou vysvětlit. Některá média již spekulují o dopadu finanční krize na soukromý život drobnějších investorů. 

Velmi podobné případy se v poslední době odehrály v sousedním Rakousku. Letos v květnu 39letý PR manažer ubil sekerou na třech různých místech nejen svou ženu a sedmiletou dceru, ale i oba rodiče a tchána údajně jen proto, aby "unikli hanbě" z toho, že prošustroval velký majetek při burzovních operacích.

V první instanci byl odsouzen na doživotí. V červenci ve Strasshofu nedaleko Vídně zastřelil 66letý muž čtyři své příbuzné zhruba stejného věku kvůli tomu, že jej sestra nechala soudně vystěhovat ze svého bytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám