Hlavní obsah

Tyran Fritzl se vrátil do sklepení, kde znásilňoval dceru

Novinky, jky, Novinky, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTETTEN

Nechvalně známý Josef Fritzl se vrátil do sklepa v Amstettenu na východ od Vídně, kde věznil a zneužíval svou dceru a plodil s ní děti. Do domu se ovšem vrátil ve čtvrtek za těžkého policejního dohledu, aby vyšetřovatele provedl sklepením.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž s použitím Reuters a Profimedia), Novinky

Článek

Podle vyšetřovatelů je jedním z hlavních cílů návštěvy zjistit, zda mohla být cela otevřena pouze z jedné strany. Fritzl byl obviněný z držení své dcery po dobu 24 let ve sklepení, které sám postavil. Vyjma toho, že dceru zneužíval, tak s ní také zplodil sedm dětí.

Fritzlovi právníci si stojí za tím, že jeho vězni mohli sklepení kdykoliv opustit, ale vyšetřovatelé se domnívají, že byly dveře zablokované. Žalobci tvrdí, že se k věznění sám přiznal.

DNA testy ukázaly, že je také otcem šesti Elisabethiných dětí. Zdá se, že soud s Fritzlem proběhne koncem tohoto roku. Fritzl je ve vyšetřovací vazbě v St. Pöltenu od dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzlova žena se odstěhovala z domu hrůzy

Rosemarie Fritzlová (69) se o víkendu odstěhovala z domu hrůzy v Amstettenu, kde její muž Josef (70) po 24 let věznil ve sklepě dceru Elisabeth (42). Zplodil...

Výběr článků

Načítám