Hlavní obsah

VIDEO: V Itálii havaroval autobus Student Agency, stevardka zemřela

PADOVA
Aktualizováno

Poblíž italské Padovy ve čtvrtek kolem třetí hodiny ráno havaroval autobus společnosti Student Agency. Srazil se se slovinským kamiónem. Při nehodě zemřela dvaadvacetiletá stevardka. Všichni cestující jsou v pořádku. Novinkám to sdělila manažerka autobusové dopravy Student Agency Kristýna Čermáková.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Autobus Student Agency

Článek

"Podle našeho řidiče se kolem třetí hodiny ráno u Padovy před náš autobus nečekaně a bez signalizace dostal slovinský kamión," řekla Novinkám Čermáková. "Náš řidič se pokusil strhnout řízení doleva. Pravou stranou ale o kamión zavadil," dodala. "Přesné příčiny nehody jsou však v šetření italské policie," zdůraznila.

Nehodu nepřežila dvaadvacetiletá stevardka, která seděla vpředu na průvodcovském sedadle. Student Agency se podle Čermákové chystá poskytnout rodině dívky finanční pomoc.

Všichni cestující jsou v pořádku. Italské autobusy je rozvezly do dalších destinací. Řidič skončil v nemocnici. Poranil si nohu, když se pokoušel po nehodě otevřít dveře a prokopl skleněnou výplň.

Autobus z Prahy do Neapole vyjížděl ve středu večer. Italská policie doporučila dopravci, aby na řidiče slovinského kamiónu podal trestní oznámení.

"Na mezinárodních linkách má stevardka zajištěná dvě volná místa mezi cestujícími, aby si mohla odpočinout. Nikdo ji nenutí sedět na průvodcovském sedadle vedle řidiče. V době havárie se ale bohužel nacházela právě na tom nejrizikovějším místě v celém autobusu," řekl ČTK majitel firmy Radim Jančura.

Student Agency:
Na tuzemském trhu působí od roku 1993. Zaměřuje se na jazykové a au-pair pobyty, v posledních letech rozšířila své služby také o vnitrostátní a mezinárodní autobusové linky. Ty spojují Prahu například se Skandinávií, Itálií, Maďarskem, Slovenskem, Francií, Německem či Velkou Británií. Společnost plánuje vlakovou dopravu. Zhruba za dvě miliardy korun chce koupit několik souprav moderních vlaků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám