Hlavní obsah

Hotelovému obru ukradli milióny osobních údajů, dostaly se k ruské mafii

Novinky, rei, The Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Do elektronického rezervačního systému největšího hotelového řetězce na světě Best Western se nabourali piráti a ukradli osobní údaje až osmi miliónů hostů. Podrobné instrukce, jak se k informacím dostat, byly prodány přes pobočku ruské mafie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ukradeny byly údaje o lidech, kteří se v hotelech Best Western ubytovali v uplynulém roce. Zmizely tedy informace o až osmi miliónech lidí. Podle hotelu byl systém narušen ve čtvrtek v noci.

Vyšetřovatelé se domnívají, že bezpečnostní software se podařilo obejít indickému hackerovi, který v jednom rezervačním zařízení umístil trojský virus. Při připojení prvního zaměstnance k systému bylo získáno přihlašovací jméno a přístupové heslo. Údaje se pak objevily na webových stránkách odnože ruské mafie a byly prodány.

Zmizely údaje o adresách, zaměstnáních, bankovních kartách či telefonních číslech. Best Western trhlinu v bezpečnostním systém opravil v pátek po upozornění jednoho nedělníku. Případ se vyšetřuje.

Best Western je největší hotelový řetězec na světě. V osmdesáti zemích světa má přes čtyři tisíce hotelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám