Hlavní obsah

V Británii se zase ztratila osobní data, tentokrát o desítkách tisíc vězňů

Novinky, BBC, rei, The Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve Velké Británii řeší další ztrátu elektronických dat. Vládní úřad potvrdil, že jeden z jeho smluvních partnerů, kterého blíže nespecifikoval, ztratil flashové paměťové médium s informacemi o všech vězních v Anglii a Walesu.

Článek

Zařízení obsahovalo jména a data narození všech 84 tisíc vězňů v Anglii a Walesu. U 33 tisíc kriminálníků, kteří byli v uplynulém roce vícekrát uznáni vinnými, byly i adresy. Unikly i informace o deseti tisících lidech, kteří notoricky přestupují zákon a úřady je prioritně sledují.

Britské ministerstvo vnitra pouze uvedlo, že paměť se ztratila při výzkumu, který smluvní partner pro úřad prováděl.

Britská vláda řešila v minulém roce únik citlivých údajů opakovaně, čímž přivádí Brity k pochybnostem ohledně plánovaného zavedení identifikačních průkazů občanů a rozšíření národní databáze DNA.

Na veřejnost v uplynulých měsících unikly milióny osobních dat. Loni v listopadu oznámily berní úřady ztráty elektronických disků s údaji o 25 miliónech lidí, téměř polovině obyvatel. Později se mimo jiné ztratila média s informacemi o vojenských rekrutech či pacientech. V červnu zase zůstaly ve vlaku důvěrné vládní dokumenty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám