Hlavní obsah

VIDEO: Na Slovensku spadl vrtulník, dva lidé zahynuli

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA
Aktualizováno

Dva lidé zahynuli a jeden se těžce zranil při čtvrteční havárii vrtulníku na středním Slovensku. Ruský vrtulník typu Mi-8 soukromé firmy havaroval ráno v Sopotnické dolině asi osm kilometrů severně od obce Brusno v okresu Banská Bystrica.

Článek

Jak Novinky informovala policejní mluvčí Mária Faltániová, vrtulník se zřítil krátce po startu z výšky 70 až 100 metrů. Při nehodě zahynul 49letý muž ze Žiliny, totožnost druhého mrtvého policie zatím nezná. Zraněný je 37letý muž z Popradu. Posádku tvořili pilot, navigátor a operátor vlečného zařízení

Těžce zraněného člena posádky převezli do nemocnice v Banské Bystrici. "Policie dolinu zcela uzavřela, aby umožnila lepší přístup sanitním a hasičským vozům," informovala televize TA3.

Vrtulník ruské výroby Mi-8 svážel dřevo z nepřístupných míst do doliny. Havarovaný vrtulník patřil popradské společnosti TECH-MONT Helicopter Company. Zřítil se o půl šesté ráno. "Vrtulník havaroval při dnešním prvním letu. Krátce po startu posádka odpojila vlečné zařízení, co mohlo signalizovat problémy,"řekl agentuře SITA mluvčí Lesů SR Peter Gogola.

K poslední nehodě vrtulníku na Slovensku došlo v roce 2006, kdy se u středoslovenské obce Janova Lehota zřítil vrtulník záchranné služby Air Transport Europe Poprad (ATE). Všichni tři členové posádky tehdy zahynuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám