Hlavní obsah

V Jerevanu spadlo letadlo, všichni cestující přežili

ČTK, aš, Novinky, RIA-Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JEREVAN

Šťastně skončila pro osmnáct cestujících a tři členy posádky čtvrteční havárie letadla kanadské výroby Canadair CRJ-100 běloruských aerolinií Belavia u Jerevanu. Nikdo z nich nezahynul, i když stroj po dopadu začal hořet.

Článek

"Letadlo CRJ-100-M letecké společnosti Belavia na lince Jerevan - Minsk v 4:15 místního času při vzletu opustilo kurz, převrátilo se na pravé křídlo, narazilo s ním do země a rozlomilo se na dvě poloviny,“ pospal nehodu představitel arménského úřadu pro leteckou dopravu. "Z hořícího letadla se podařilo vyprostit všechny cestující i posádku,“ dodal.

"Všichni lidé na palubě utrpěli popáleniny různého stupně a jsou ošetřováni. Čtyři osoby byly s vážnými popáleninami hospitalizovány," uvedla mluvčí správy jerevanského letiště. Dodala, že mezi cestujícími běloruského stroje bylo 16 Arménů.

Provoz jerevanského letiště byl dočasně zastaven. Příčiny nehody zatím nejsou známé, pomohou je určit záznamy z černých skříněk. Nehodu budou spolu s Armény vyšetřovat i Bělorusové. K možným příčinám nehody se zdroje dosud orgány nevyjádřily.

"Je to prostě štěstí, že jsou všichni živí,“ okomentovala havárii stroje mluvčí běloruského ministerstva dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám