Hlavní obsah

Český mladík dostal v Irsku doživotí za vraždu

Novinky, fia, Novinky, breakingnews.ie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBLIN
Aktualizováno

V Irsku byl v pondělí odsouzen na doživotí devatenáctiletý Čech David Brožovský za loňskou vraždu 37leté ženy z Longfordu. Navíc ho soud potrestal dalšími 13 lety za to, že svou oběť znásilnil. Narkoman v Česku čelil 25 obviněním z krádeží a vydírání, dvakrát byl obviněn též v Belgii.

Článek

Brožovský podle rozsudku vloni 15. září znásilnil a poté uškrtil Sharon Coughlanovou, matku pětiletého chlapce a desetileté dcery. K činu se přiznal a u soudu se obrátil k pozůstalým a řekl jim: "Je mi to líto".

Při výsleších policistům řekl, že Coughlanovou viděl z prázdného domu, kde bral drogy. Když se vracela z nákupu, zatáhl ji dovnitř, znásilnil a uškrtil.

Soudce Liam McKechnie podle listu Belfast Telegraph označil jeho čin za nesmyslný a barbarský útok.

Kradený telefon přivedl policii na stopu

Podle policejních vyšetřovatelů byla Coughlanová naposledy spatřena živá 15. září v půl páté odpoledne, jak nakupuje v obchodním domě Tesco, kde ji zachytily bezpečnostní kamery. Když se kolem sedmé večer vrátila její dcera domů z plavání a matku tam nenašla, kontaktovala příbuzné a poté i policii.

:. Sedmatřicetiletá Sharon Coughlanová, kterou znásilnil a poté uškrtil Čech David Brožovský. FOTO: RTE News

Tělo oběti bylo nalezeno v koupelně domu v ulici Great Water.

Pachatel jí odcizil mobilní telefon v hodnotě 230 eur, hotovost ve výši 100 eur a dvě krabičky cigaret. Když telefonní operátor o dva dny později zaznamenal, že se ukradený mobil připojil do jeho sítě s jinou SIM kartou, vyšetřovatelé se dostali Brožovskému na stopu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám