Hlavní obsah

Výbuch plynu v Kazani zabil osm lidí a zničil celý dům 

Reuters, Novinky, ČTK, rei, aš, Itar-TASS, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAZAŇ
Aktualizováno

Počet obětí středečního výbuchu plynu v ruské Kazani vzrostl na osm. Sedm obětí bylo vyproštěno z trosek dvoupatrového domu, který se po explozi sesul. Jedna žena podlehla utrpěným zraněním v nemocnici. Několik lidí se nadále pohřešuje.

Foto: Aleksey Nasyrov , Reuters

Trosky domu v kazani prohledávají záchranáři .

Článek

"V 16 hodin moskevského času (14:00 SEČ) byla zpod sutin vyproštěna těla sedmi lidí. Jedna zraněná skonala v nemocnici. Počet obětí tak činí osm. Všechny oběti byly identifikovány," sdělil představitel ministerstva pro mimořádné události v Tatarstánu.

Záchranáři nejprve informovali o třech zachráněných a jednom mrtvém. Následně v nemocnici na následky svých zranění zemřela 51letá žena, kterou se podařilo z trosek vyprostit. Pak byla nalezena další těla obětí.

:. Televizní snímek z místa nehodyfoto: ČTK/AP

Podle ministerstva pro mimořádné situace výbuch rozmetal obytnou budovu krátce po půlnoci v 0:26 moskevského času. „Exploze zničila nosníky mezi druhým a třetím poschodím, střechu a vnější zdi devíti bytů,“ řekl jeden ze svědků agentuře Reuters.

Po výbuchu plynu začalo v domě hořet. Hasiči požár za hodinu zlikvidovali.„Našli jsme naši babičku, stále hledáme dědečka a sedmiletou dceru,“ řekl jedna z přeživších obyvatelek televizní stanici Vjesti-24.

Na místo tragédie už dorazil prezident Tatarstánu Mintimer Šajmijev, který se setkal se záchranáři a obyvateli. Slíbil jim, že jim bude zajištěno vše potřené. Zatímco část obyvatel se přestěhuje k příbuzným, část jich bude ubytováno v sanatoriu kazaňské automobilky.

Výbuchy plynu v ruských domech jsou poměrně časté. Podle expertů za to může špatný technický stav rozvodů a také skutečnost, že plynové kotle bývají často instalovány v každém bytě. Po výbuchu plynu se nedávno v ruské Samaře částečně zřítil obytný dům. Tehdy naštěstí nebyly oběti na životech, protože v době výbuchu v domě prakticky nikdo nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám