Hlavní obsah

Sázková horečka v Německu končí, rekordní jackpot padl

Novinky, aš, Novinky, ČTK, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Rekordní německý jackpot ve výši 43 miliónů eur ve středu padl. Nejméně jeden los podle listu Bild obsahoval vítězná čísla. Zatím ale není jasném, zda výherce je jen jeden a shrábne celou částku, či je jich více.

Článek

Deníku je tato informace známa proto, že vítězný tiket s čísly 9, 10, 24, 28, 39, 42 a doplňkovým číslem 3 je jedním z těch, které německý list rozlosoval mezi své čtenáře. Uvedl to mluvčí Klaus Sattler.

O výherci list zatím neposkytl žádné informace. Navíc není zřejmé, zda tento tiket je jediný, který obsahuje vylosovaná čísla. Tato informace bude zřejmě oznámena až ve čtvrtek dopoledne, po prověření všech více než 20 miliónů podaných tiketů v hře společnosti Lotto.

Jackpot v Německu nepadl od 24. října do dneška a jeho výše postupně narůstala do rekordních výšek, což přitahovalo nové sázející. Jde o nejvyšší částku od založení Lotta v rcoe 1955.

Sázející do slosování vložili 135 miliónů eur, informovalo sdružení jednotlivých regionálních loterijních společností Deutscher Lotto-und Totoblock. To znamená nárůst asi o 60 procent oproti minulé středě.

Tipovací horečka zasáhla v uplynulých týdnech i do sousedních zemí, odkud přilákala po bohatství toužící Rakušany, Dány, Francouze i Poláky; Čechy postihla loterijní horečka podle německých údajů zřetelně méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám