Hlavní obsah

Policie: Dítě ukryté v mrazáku se narodilo mrtvé

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie ukončila vyšetřování případu manželů, kteří ve městě Ružomberok osm let ukrývali tělíčko novorozeněte v mrazáku. Podle výsledků pitvy porodila 38letá žena dítě už mrtvé a manželé následně ukryli tělíčko do mrazáku zabalené v novinovém papíře. Tělo našli náhodou stěhováci, když z bytu odváželi věci neplatičů.

Článek

"Otec dítěte využil institut dohody a prokurátor předloží soudu návrh na trest za čin hanobení mrtvého. Prokurátor navrhuje trest odnětí svobody na půl roku s podmíněným odkladem na jeden rok," uvedla pro televizi Markíza policejní mluvčí Ingrid Jančulová. Matka se zatím s prokurátorem nedohodla.

Tělo objevili letos v březnu v mrazáíku zabalené v novinovém papíře. Žena porodila dítě v roce 1999. Sousedi prý nic podezřelého nezaznamenali. Rodina, v níž se případ odehrál, údajně má dvě dospělé děti a jednoho školáka. Podle sousedů otec rodiny hrával na automatech a matka pracovala jako pojišťovací agent.

Proti zabíjení novorozenců na Slovensku od roku 2004 bojuje mimo jiné občanské sdružení Šance pro nechtěné. V nemocnicích devíti měst umístilo inkubátory, do nichž mohou ženy odnést novorozeně, které nechtějí. V prvních třech Hnízdech záchrany, jak se na Slovensku říká obdobě českých babyboxů, se během prvního roku jejich existence našly čtyři děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám