Hlavní obsah

V Nitře shořely čtyři automobily

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NITRA

V západoslovenské Nitře shořely během posledních několika dnů čtyři automobily, které patřily Romům a Číňanům. Jak informuje slovenský deník SME, na domě jednoho z poškozených a na historických budovách v centru se objevil nastříkaný hákový kříž a rasistické nápisy jako rasová svatá válka.

Článek

"Ve všech případech je vysoká pravděpodobnost úmyslného zavinění cizí osobou a pachatelé jsou neznámí," uvedla Renáta Čuháková z tiskového odboru policejního oddělení v Nitře. Policie prověřuje také rasový motiv útoků.

Zcela shořel automobil Ford Sierra podnikatele Karola Lakatoše (24). "Když jsem vyšel z domu, viděl jsem hořící vůz a na zdi nasprejovaný hákový kříž. Žijeme tady dvacet let, nikomu jsme neublížili. Asi jsou za tím skini," říká Lakatošova matka. Není to první útok proti této rodině. V prosinci někdo podpálil Lakatošovým sklep.

Dalšímu Romovi shořel automobil VW Passat, u kterého se našel kanystr s hořlavou látkou. Plameny zničily také automobily Peugot Boxer a VW Passat, který patřil čínskému podnikateli. "Podnikám s textilem," uvedl majitel automobilu, který žije na Slovensku pět let a má slovenský pas. Domnívá se, že se jedná o konkurenční boj, protože mu nikdo nevyhrožoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám