Hlavní obsah

Soud zprostil viny Slováka, který snědl Britovi palec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HEREFORD

Slovák Jan Ometák odešel od britského soudu v Herefordu bez trestu. Loni v červenci napadl v domě staršího muže a při útoku mu ukousl palec a snědl ho. Byl obžalován z pokusu o vraždu. Soud uznal, že sedmadvacetiletý muž byl v době útoku nepříčetný, zřejmě mu ale nařídí léčbu.

Článek

V době útoku byl 75letý Doug Morgan ve svém domě v obci Lyonshall se svou ženou. Ometák do domu skočil oknem a napadl starého muže, žena se před ním ukryla v koupelně.

Kromě palce muži odkousl i části tváře, které také snědl. Po útoku zůstal sedět na zemi a šíleně se smál.

Když na místo činu dorazila policie, mladíka musela zneškodnit plynem a násilím ho stáhnout z těla oběti, která mezitím omdlela. Při zásahu Ometák pokousal i policistu. "Bylo to jak ve filmu Mlčení jehňátek. Starší muž měl ukousnutý prst, útočník byl celý od krve a po zdi také stékala krev," popsal posléze situaci jeden z policistů.

Bojoval proti zlu

Několik znalců o soudu předložilo posudky, v nichž tvrdí, že mladík trpěl halucinacemi. Tvrdil, že je boží posel a jeho činy řídí třetí osoba a nutí ho bojovat proti zlu. Den před činem byl dokonce v nemocnici.

Ometák v Herefordu pracoval od roku 2005 v místním truhlářství, psychické problémy měl už na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Související články

Británie obvinila Slováka z kanibalismu

V pondělí ráno zaútočil šílený muž původem ze Slovenska na manželský pár přímo v jejich domě v britské obci Lyonshall. 75letý Doug Morgan se bránil,...

Výběr článků

Načítám