Hlavní obsah

V Británii věznili Čecha za to, že žertoval s dítětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Český učitel strávil v Británii pět měsíců ve vazbě po křivém obvinění z pohlavního zneužití desetileté dívky v samoobsluze. Matka dívky tvrdila, že její dceři sáhl na prsa, ale dvě svědkyně potvrdily jeho verzi, že s ní jen zažertoval a poklepal jí na rameno. Uvedly to britské regionální noviny.

Článek

"Porota dospěla k rozhodnutí, že je nevinen, za hodinu a 15 minut, v čemž byl obsažen i společný oběd," napsaly noviny ve Wiganu, kde se záležitost odehrála.

Kdyby jej porota odsoudila, hrozilo mu podle listu až 12 let vězení. Muž dal listu Wigan Observer rozhovor, v němž řekl, že to je v jeho životě poprvé, co se dostal do konfliktu s policií. Dohromady strávil pět měsíců ve věznicích v Manchesteru a Liverpoolu, zatímco čekal na soud. Na kauci ho nepropustili, protože neměl vlastní trvalé bydliště.

Do Británie přišel v březnu 2005 . Při nákupu v supermarketu ASDA, kde přešel z fronty do fronty, aby si zkrátil čekání. "Zašprýmoval jsem s tím dítětem a dotkl se jejího pravého ramene. Matka se na svou dceru podívala a viděla mou ruku. Neudělal jsem nic špatného. V mé zemi můžete zažertovat s dítětem, ale tady se kvůli tomu můžete dostat do vážných potíží," cituje Wigan Observer českého učitele.

Nahrávka z bezpečnostních kamer v supermarketu neukázala, co se přesně stalo. Před soudem ale vypovídaly jako očité svědkyně příhody dvě ženy, které potvrdily verzi obžalovaného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám