Hlavní obsah

Psychicky narušený muž zabil policistu, pak zemřel

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Psychicky narušený muž napadl v sobotu v obci Čachtice na západě Slovenska příslušníky své rodiny. Ti zavolali policejní hlídku, která se pokusila muže zadržet. 54letý muž se však bránil a nožem zasáhl dva policisty. Jak informovala policejní mluvčí Lenka Bušová 34letý policista zemřel na místě.

Článek

Stav druhého zraněného policisty je stabilizovaný. Podle svědků muž napadl nejdříve svou matku. Poté se ho pokusili uklidnit jeho sourozenci. Když se jim to nepodařilo, zavolali policii.

Muž se bránil ze všech sil a nožem ohrožoval policisty. Po přivolání další hlídky se podařilo muže zpacifikovat bez použití střelné zbraně. Zadržený muž posléze upadl do bezvědomí a krátce na to zemřel - pravděpodobně dostal šok z uklidňující injekce. Přivolaný lékař už mohl jen konstatovat smrt.

Příčinu smrti obou mužů určí soudní pitva.

Místní lidé jsou případem šokováni. "Byl to podivín, nikoho nezdravil a byl uzavřený do sebe. Nikdy bych nepředpokládala, že by mohl vraždit," řekl televizi Markíza jeden z místních obyvatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám