Hlavní obsah

Žralok zabil na západním pobřeží Austrálie dalšího surfaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Devatenáctiletého surfaře usmrtil v sobotu na západním pobřeží Austrálie žralok. Během jednoho týdne jde v této oblasti o druhou oběť tohoto obávaného mořského predátora. Informovala o tom agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři se snažili mladíka napadeného žralokem oživit, ale marněVideo: Reuters

 
Článek

Mladík ve chvíli, kdy mu žralok zaútočil na nohy, surfoval s třemi přáteli asi 100 metrů od břehu v oblasti Riecks Point. Kamarádi ho odtáhli na pláž, ale ani přes úsilí záchranářů se ho nepodařilo zachránit. Měl vážná poranění nohy a utrpěl srdeční záchvat, upřesnila místní policie.

Těžkým zraněním podlehl také pětatřicetiletý surfař, kterého v oblasti napadl žralok 23. listopadu. Žralok mu totiž při náhlém útoku ukousnul paži a kus nohy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Surfař doplaval po útoku žraloka na pláž a zemřelVideo: Reuters

Úřady okamžitě uzavřely na 24 hodin všechny pláže v oblasti a začaly útočícího žraloka hledat. Zdroje neuvedly, jaký druh žraloka mladíka napadl.

U pobřeží Austrálie se žraloci běžně vyskytují, ale smrtelných útoků je poměrně málo. V posledních 50 letech mají žraloci u Austrálie na svědomí v průměru jen o něco více než jednoho člověka ročně, dodala AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám