Hlavní obsah

Žena se přiznala ke změně pohlaví, dostala od rangerů taserem do rozkroku

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní brutalitu zažila nedávno 43letá Američanka Brooke Fantelliová, transsexuální žena ze San Diega. Poté, co kalifornský ranger zjistil z jejího občanského průkazu, že se jedná o přeoperovaného muže, uštědřil jí ránu z taseru do břicha a rozkroku.

Článek

Celou událost natočili Fantelliové blízcí na mobilní telefon. Z pořízeného videa je patrné, že žena, stojící před dvěma rangery s rukama nad hlavou, se nechystá odporovat ani zaútočit. Přesto proti ní muži použili taser, který paralyzuje nervovou soustavu.

Na ženu, která se v agónii svalila na zem, se pak oba rangeři vrhli, zalehli ji a zatkli kvůli údajné opilosti na veřejnosti. "Nedělala jsem žádné problémy, jediné, co měli udělat, bylo nasadit mi pouta," řekla Fantelliová zpravodajskému serveru News10.

Celá událost se seběhla minulý měsíc během focení uprostřed kalifornské pouštní oblasti El Centro. Na místo dorazili tamní rangeři, kteří podle Fantelliové nesprávně nařkli jednoho ze zúčastněných z pořizování erotických snímků. Vyžádali si proto ode všech průkazy totožnosti.

Podle vedení rangerů byl zásah oprávněný

Průběh zásahu se podle ní změnil ve chvíli, kdy si příslušník prohlédl její průkaz, v němž byla Američanka stále vedena jako muž. „Podíval se mi do očí a řekl: ‘Byla jste mužem.’ Řekla jsem: ‘Ano, Byla.’ Nešlo o nic jiného. Bylo mu to vidět na očích. Chtěl mě udeřit taserem,“ sdělila Fantelliová.

Jeden z rangerů jí pak údajně nařídili, aby si lehla na zem do písku. Ona však odmítla s tím, že je-li to třeba, nebude se bránit zatčení. Přesto schytala ránu, podle jejích slov do břicha a rozkroku.

Fantelliová se hodlá kvůli incidentu soudit. V prohlášení, které zaslalo vedení tamních rangerů serveru News10, se píše, že člen jejich hlídky postupoval přiměřeně. "Při používání taserů míří rangeři na nižší partie a doprostřed, na nohy nebo pozadí, je-li to možné," stojí v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám