Hlavní obsah

Zemřela Maria Mendiolová, zpěvačka hitu Yes Sir, I Can Boogie

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 69 let zemřela španělská zpěvačka María Mendiolová, známá především z ženského hudebního dua Baccara. Úspěšná byla zejména v sedmdesátých a osmdesátých letech se svými disco písněmi „Yes Sir, I Can Boogie” a „Sorry, I'm A Lady”.

Foto: Profimedia.cz

Nejslavnější písnička španělského dua Baccara

Článek

Mendiolová působila ve skupině Baccara spolu se zpěvačkou Mayte Mateosovou mezi lety 1977 a 1981. Po rozpadu ikonického dua pokračovala Mendiolová s jinými hudebníky.

Její smrt oznámila na instagramu kamarádka z kapely, Cristina Sevillová.

„Je těžké tohle napsat... Moje milá María, úžasná umělkyně, ale především moje kamarádka, nás dnes opustila,” napsala.

Mendiolová založila Baccaru s Mateosovou v roce 1977, když obě pracovaly jako tanečnice flamenca na španělském ostrově Fuerteventura.

Poté, co si jich všiml jeden nahrávací manažer, podepsali smlouvu u britské společnosti RCA Records. Jejich první singl „Yes Sir, I Can Boogie” se stal překvapivým hitem.

Skladba se dostala na vrchol britské hitparády a prodalo se jí více než 16 milionů kopií, čímž překonala historických rekord, co se týče prodaných kusů ženskou kapelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám