Hlavní obsah

Zeman uvrhl Česko do nejistoty a Babiš je už chromá kachna, píšou světová média

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cesty české hlavy státu Miloše Zemana z Ústřední vojenské nemocnice v Praze do Lán a zase zpátky si všimly desítky zahraničních médií. Britský deník Guardian informuje, že povolební patová situace v zemi se kvůli prezidentově nakažení koronavirem prodlužuje. Server Politico hovoří o politické nejistotě.

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček

Miloš Zeman a Andrej Babiš při schůzce v nemocnici.

Článek

„Povolební patová situace v České republice se dále prodloužila poté, co byl prezident země pozitivně testován na covid-19 a musel se vrátit do nemocnice jen několik hodin poté, co byl propuštěn po 46 dnech léčby nesouvisejícího onemocnění,“ píše Guardian v úvodu článku, který visí na hlavní straně internetové verze média.

Britský deník dává zprávu do kontextu plánovaného jmenování Petra Fialy (ODS) novým premiérem, k němuž mělo původně dojít v pátek.

Hradní kancelář poté uvedla, že navzdory nutné izolaci jmenuje prezident Fialu v neděli na zámku v Lánech. Takovou možnost následně vyloučila hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

Svrčinová nedělní jmenování Fialy v Lánech Zemanovi zatrhla

Domácí

„Miloš Zeman byl pozitivně testován na covid a Česká republika je tak opět uvržena do politické nejistoty,“ informoval server Politico.

Chromá kachna

Evropským čtenářům připomíná, že zemi tak i nadále vede premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), kterého označuje za „chromou kachnu“, tedy politika, jehož nástupce již byl zvolen.

Zemanův zdravotní stav je ve světě zřejmě hojně sledován, o jeho čtvrtečním návratu informovala celá řada médií od izraelského Jerusalem Postu přes saudskoarabský Saudi Times až po Taiwan News.

Fiala: Čas je neúprosný. Řeknu Zemanovi, že vládu potřebujeme co nejdříve

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám