Hlavní obsah

Zeman přiletěl do Popradu, čeká ho projížďka kočárem kolem Štrbského Plesa

Prezident Miloš Zeman ve středu odpoledne přiletěl na Slovensko, kde se ve čtvrtek ve Vysokých Tatrách sejde se svým slovenským kolegou Andrejem Kiskou a s novým slovenským premiérem Peterem Pellegrinim. Na Twitteru o tom informoval mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Jde o první zahraniční cestu během Zemanova druhého prezidentského mandátu.

Foto: Kancelář prezidenta republiky ČR

Prezident Miloš Zeman vystupuje z letadla na letišti v Popradu.

Článek

Letadlo s nejvyšším českým představitelem přistálo v Popradu nedaleko Štrbského Plesa, kde Zeman absolvuje oficiální část třídenní návštěvy Slovenska. Během ní se podle oficiálního programu po obědě obou prezidentů mimo jiné s Kiskou projede kolem Štrbského Plesa v kočáře.

Na schůzce ve Vysokých Tatrách se, v případě Zemanova úspěchu v prezidentských volbách, prezidenti Česka a Slovenska domluvili loni, když český státník na závěr svého prvního funkčního období přijel do Bratislavy.

Foto: archiv, Právo

Štrbské pleso patří v Tatrách k turistickým magnetům.

Do České republiky se Zeman ze Slovenska podle programu vrátí v pátek po poledni.

Ještě letos by měl Zeman navštívit i další sousední země Polsko, NěmeckoRakousko. Navštívit by také chtěl jako „čestného souseda” Maďarsko.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman příští týden vyrazí za Kiskou do Tater

Prezident Miloš Zeman vyrazí příští týden na první zahraniční cestu ve svém druhém funkčním období. Zamíří tradičně na Slovensko, kde by se měl na Štrbském...

Výběr článků

Načítám