Hlavní obsah

Zdeňku prý miloval. Za vraždu české přítelkyně dostal Ital doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvoinstanční soud v Sassari na Sardinii v úterý uznal vinného z vraždy Češky Zdeňky Krejčíkové jejího tehdejšího partnera Franceska Douglase Faddu. Soud vyhověl obžalobě a odsoudil ho na doživotí, informuje místní tisk. Fadda vinu odmítá a jeho advokát již oznámil, že se proti rozsudku odvolá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby Fadda zabil svou partnerku v únoru 2020 poté, co se pohádali. Žena před ním uprchla se svými dvěma dcerami do blízkého baru, kde ji však Fadda dostihl a pobodal kuchyňským nožem.

Poraněnou ženu pak naložil do auta a odvezl ji do několik desítek kilometrů vzdálené obce. Ženu opustil před domem místního lékaře, přivolaní záchranáři ale Češce již nedokázali pomoci.

Ital zavraždil na Sardinii Češku

Evropa

Šestačtyřicetiletý Fadda před soudem vinu odmítl. Tvrdil, že žena se poranila při hádce sama a on ji jen dovezl k lékaři.

„Fadda miloval Zdeňku a nikdy by jí neublížil,” řekl jeho advokát Lorenzo Galisai, podle kterého se během procesu ukázalo mnoho nesrovnalostí. Po písemném vyhotovení rozsudku se proti němu odvolá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám