Hlavní obsah

Záhadná nemoc kosí důchodce v torontském sanatoriu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TORONTO

Již deset lidí podlehlo neznámé nemoci v sanatoriu pro staré lidi Seven Oaks v Torontu. V úterý totiž byly potvrzeny další čtyři oběti neznámé choroby. Navíc onemocněli další lidé - dvě ženy ve věku 94 a 82 let a 92letý muž.

Článek

Nemocí se zatím nakazilo 70 důchodců, 12 zaměstnanců starobince a dva návštěvníci. Čtyřicet důchodců skončilo v nemocnici. Vzhledem k jejich vysokému věku se dá podle představitele torontské zdravotnické kanceláře Davida McKeowna očekávat, že počet mrtvých se zvýší.

Přesto byl v úterý ohledně vývoje nemoci optimistický: "Ačkoli stav některých nemocných se zhoršil a čtyři další naneštěstí zemřeli, stav dalších se zlepšuje. Jsem přesvědčen, že epidemii už máme pod kontrolou."

Epidemie propukla 25. září a svého vrcholu dosáhla o čtyři dny později, kdy bylo hlášeno 20 nových případů. Původce nemoci však není znám. Lékaři už vyloučili chřipku, ptačí chřipku, legionářskou nemoc i SARS (syndrom akutního respiračního selhání), jemuž jaře 2003 podlehlo v Torontu 44 lidí.

Lékaři se obávají, že možná nebude nikdy určen přesný typ viru či bakterie, který je za její šíření zodpovědný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám