Hlavní obsah

Záchrana lidí z lanovky v Indii skončila tragicky. Kamera zachytila pád muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři mrtvé si vyžádala nehoda lanovky v indickém Deogharu. Dvě z obětí má přitom na kontě nepovedená záchranná operace, která měla za cíl lidi z kabin lanovky visících ve vzduchu zachránit.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník vytahoval na laně muže, ten se nakonec zřítil na zemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Minulé pondělí se kvůli blíže nespecifikovaným technickým problémům srazily tři kabiny lanovky vedoucí na vrcholek Trikut Pahar, který je cílem hinduistické náboženské poutě. Nehoda si vyžádala jednoho mrtvého a řadu zraněných, v kabinách zůstalo uvězněno kolem čtyřiceti lidí.

Na místo se okamžitě sjely záchranné týmy včetně helikoptér, které měly snášet raněné. Pokus o záchrannou akci ale vedl k ještě větší tragédii.

Záchranné operace musely být nejprve přerušeny kvůli špatné viditelnosti po západu slunce. V úterý pokračovaly, ale ani tak nešly podle plánu. Během dvou dnů zemřeli dva lidé, muž a žena, po pádu ze záchranných vrtulníků.

Z vrcholu Sněžky se zřítil muž, padal téměř 400 metrů

Krimi

„Při nehodě zemřeli tři lidé, včetně dvou turistů, kteří spadli z vrtulníků v pondělí a v úterý během záchranných operací. Dvanáct zraněných je ošetřováno v místních nemocnicích,“ uvedly úřady ve svém prohlášení.

Pád muže přitom zachytily kamery a záběry zveřejnily světové agentury. Co přesně vedlo k nehodě i pádům z vrtulníků, není zcela jasné. Soudní slyšení je naplánováno na 26. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám