Hlavní obsah

Záběry z dronu: Ruský stadion se dal při demolici do pohybu, zemřel dělník

V ruském Petrohradu zemřel v pátek 29letý dělník, který pracoval na částečné demolici stadionu, poté, co se kolos dal nečekaně do pohybu. Další tři lidé vyvázli živí. Okamžik, kdy se konstrukce začala hroutit, zachytila kamera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neštěstí při demolici stadionu v PetrohraduVideo: Reuters

 
Článek

Záběry z dronu, které poskytla lokální agentura Fotanka.ru a které publikovala agentura Reuters, zachycují muže, který na vrcholu vnějšího oblouku stadionu řeže svářečkou kovový nosník. Ve chvíli, kdy se mu to podaří, se však začne celá konstrukce stadionu hroutit.

Na záběrech je ještě vidět, že se dělník snaží z řítící se stavby doběhnout za svým kolegou do klece, jež je zavěšena z nedalekého jeřábu.

Podle místního představitele ruského ministerstva pro mimořádné události tři další pracovníci nehodu přežili a úřady incident vyšetřují.

Stadion SKK Petěrburgskij přivítal první návštěvníky v roce 1980 a konala se v něm kromě sportovních událostí také řada koncertů. V současné chvíli procházel rekonstrukcí, protože měl být jedním z dějišť mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2023.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám