Hlavní obsah

Záběry z bejrútských bytů, když dorazila ničící tlaková vlna

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút
Aktualizováno

Mohutnou explozi, která zasáhla Bejrút, pocítili všichni obyvatelé libanonské metropole. Po záběrech lidí, kteří točili požár v přístavu, se na sociálních sítích objevily záběry z bezpečnostních kamer z bejrútských bytů, které zasáhla tlaková vlna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové letecké záběry nad zničeným Bejrútem a průjezd ulicemi městaVideo: AP/Reuters

 
Článek

V jednom z bytů žena se třemi dětmi sledovala přístavní požár, aniž by měla tušení, co o několik vteřin později přijde. Ohlušující tlaková vlna vyrazila okna a děti i se ženou srazila k zemi.

Na dalším z videí se pohotově zachovala chůva, která v době výbuchu uklízela v bytě na balkoně, zatímco malá dívka si u ní hrála. Ihned jak udeřila tlaková vlna, žena se vrhla k dítěti a utíkala s ním pryč.

Prozíravý byl i otec, který se svým synem pozoroval požár z dostatečné vzdálenosti od okna. Po výbuchu hledal, kam se s chlapcem schovat. Útočiště nakonec našel pod stolem.

Kněze maronitské církve zasáhl výbuch při mši, která byla kvůli protikoronavirovým opatřením naštěstí pouze streamovaná online.

Exploze v Bejrútu zastihla kněze uprostřed mše

Zahraniční

Takto tlaková vlna zdemolovala jeden z obchodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám