Hlavní obsah

Z tragického požáru činžáku v Paříži obvinili psychicky labilní ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Žena léčící se dlouhodobě na psychiatrii byla obviněna ze založení požáru v obytném domě v Paříži, který si tento týden vyžádal deset mrtvých. Informovala o tom v sobotu agentura AFP s odvoláním na francouzskou prokuraturu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu v Paříži Video: AP

 
Článek

Požár, který v noci na úterý zachvátil vrchní část osmipatrové budovy v 16. obvodě na jihozápadě města, byl nejtragičtějším požárem ve francouzské metropoli od roku 2005. Ošetřeny kvůli němu musely být další zhruba tři desítky osob. Hasiči s živlem bojovali šest hodin. [celá zpráva]

V souvislosti s katastrofou byla zadržena žena ve věku mezi 40 a 50 lety, která v domě bydlela. Během posledních deseti roků byla žena opakovaně léčena v psychiatrických zařízeních v Paříži.

Pouhých šest dní před tragédií byla pacientka propuštěna po 12denním pobytu z psychiatrické kliniky, sdělil pařížský prokurátor Rémy Heitz tento týden na tiskové konferenci. Obviněná byla opakovaně v konfliktu se sousedem, který pracuje jako hasič. Krátce před vypuknutím ohně se s dotyčným opět pohádala, uvedla policie.

Foto: Social Media, Reuters

Záchranáři a hasiči na místě požáru v Paříži

Při zatýkání byla žena opilá a pokoušela se zapálit auto, konstatovala policie. Prokurátor Heitz uvedl, že podezřelá, která byla od zatčení držena v policejním psychiatrickém zařízení, byla v pátek obviněna ze žhářství s následkem smrti.

Hořet začalo hodinu po půlnoci v jednom z domů v Auteuilově ulici nacházející se v 16. obvodě na jihozápadě města nedaleko Buloňského lesíku. Podle fotografií ze sociálních sítí se oheň rozšířil do 7. a 8. poschodí budovy stojící v těsném sousedství dalších činžáků.

„Když jsme dorazili, čelili jsme apokalyptické situaci. Hodně lidí volalo z oken o pomoc,“ uvedl již dříve mluvčí hasičů Clément Cognon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám