Hlavní obsah

Z paneláku na východním Slovensku museli evakuovat 108 lidí

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V noci z pátku na sobotu muselo být evakuováno 108 obyvatelů paneláku na sídlišti Družba ve východoslovenském městě Bardejov. Jak informuje slovenská policie na sociální síti, příčinou bylo zakouření bytovky v důsledku požáru elektroinstalace po zkratu.

Foto: TV Markíza

Zásah hasičů v Bardejově

Článek

V jedenáctipodlažním domě došlo k úniku vody, která způsobila zkrat a následný požár elektrických rozvodů. Na místě zasahovali hasiči z Bardejova, Svidníku a Prešova. „Celkem zasahovalo 22 hasičů s deseti kusy techniky. Sedm obyvatelů muselo být evakuováno pomocí výškové techniky,“ uvedli hasiči.

Město vyhlásilo mimořádný stav, na místě byl přistaven evakuační autobus a vedení Bardejova zabezpečuje pro evakuované obyvatele náhradní ubytování. „Sedmnáct osob, z toho čtyři děti, bylo převezeno k ošetření kvůli respiračním potížím,“ uvedla policie.

Foto: Policie SR

Zásah hasičů v Bardejově

Policie zahájila trestní řízení ve věci přečinu všeobecného ohrožení. Evakuovaný bytový dům stráží policisté.

Loni 6. prosince došlo k výbuchu plynu a následnému požáru v paneláku v Prešově, který si vyžádal osm obětí. Panelák byl natolik poškozen, že musel být zbourán.

Dělníci, kteří měli prorazit plynové potrubí v Prešově, zůstávají ve vazbě

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám