Hlavní obsah

Vzteklý Pistorius by někoho zabil dříve nebo později, tvrdí matka Steenkampové

Novinky, sad

June Steenkampová, matka zesnulé Reevy, řekla listu The Times, že Oscar Pistorius je výbušný člověk neustále připravený střílet. Kdyby nezabil její dceru, zřejmě by zabil někoho jiného, tvrdí.

Foto: Antoine De Ras, Reuters

Oscar Pistorius u soudu v Pretorii

Článek

Známý atlet Oscar Pistorius, který byl odsouzen k pěti letům vězení, se podle ní neovládal, byl to žárlivec a vztekloun. Matku i otce Reevy Steenkampové prý neustále pronásleduje obraz jejich dcery z noci, kdy zemřela.

June Steenkampová dokonce o případu, který dlouho zaměstnával všechna média, napsala knížku Reeva: A Mother's Story. Ukázka z ní vyšla v The Times Magazine. Autorka Pistoriuse popisuje jako trapnou figuru - v ukázce se zaměřuje na sportovcovu omluvu u soudu, kterou přenášely televize.

”Byl to výjimečný moment. Atmosféra v soudní síni byla tak hustá, že by se dala krájet,“ popisuje matka Steenkampové. „Proč se rozhodl omluvit se mi v televizním přenosu před celým světem? Vůbec mě to nedojalo. Cítila jsem, že kdybych vypadala, že mi je ho líto v této fázi soudu za úmyslnou vraždu, v očích ostatních by to zmírňovalo hrůznost jeho činu,“ řekla.

Pistorius byl 21. října v Jihoafrické republice odsouzen za loňské zabití své přítelkyně Reevy Steenkampové v jeho domě v Pretorii. V jiném, starším případě střelby na veřejnosti, padl podmínečný trest tří let. Stráž ho hned po vynesení rozsudku odvezla do nemocniční části věznice Kgosi Mampuru. Pistorius má právo se odvolat, ale zatím to neudělal.

Reklama

Výběr článků

Načítám