Hlavní obsah

Výbuch v Afghánistánu zničil most a zabil 18 lidí

Novinky, Lenka Hloušková, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KANDAHÁR

Silná exploze zničila v pátek most Rambásí v jižním Afghánistánu a zabila nejméně 18 lidí. Podle informací BBC přicházejících z místa k události došlo jen 10 kilometrů od bývalé bašty Tálibánu, města Kandahár. Na mostě vybuchla silná nálož, která zachytila přijíždějící autobus, v němž cestovaly přes dvě desítky lidí.

Foto: Petr Skála

Na přednášku:"Předvolební analýzy – věda nebo věštění z křišťálové koule?" si přednášející Vladimíra Dvořáková skutečně přinesla křišťálovou kouli

Článek

Vážně poškozené vozidlo se následně dostalo do smyku a zbytky z rozlámané konstrukce začaly spolu s lidskými těly nekontrolovatelně rotovat po silnici. Z cestujících v autobusu se podařilo zachránit jen dvě osoby, nejméně 18 dalších včetně jednoho dítěte ale explozi nepřežilo. Pohled na zkázu je podle svědků kvůli lidským pozůstatkům rozházeným kolem vraku děsivý.

K útoku se nikdo nehlásí

Náčelník místní policie Ustad Nazír Džán obvinil ihned po atentátu z útoku bojovníky Tálibánu a spojence al-Kajdá, či soukmenovce velitele rebelů Hekmatjára. Nikdo z nich se ale k útoku doposud nepřihlásil. Džán tvrdí, že cílem útoku měla být afghánská vojenská stanice vzdálená od místa exploze jen necelý jeden kilometr.

Reklama

Výběr článků

Načítám