Hlavní obsah

Vlastní gól McDonald’s: Radil svému personálu nekonzumovat firemní burgery

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s doporučoval na zaměstnanecké webové stránce personálu, aby se vyhnul pokrmům, které prodává, informoval britský server Mail Online.

Foto: Profimedia.cz

Provozovna McDonald’s v Londýně

Článek

McDonald’s totiž své zaměstnance podle serveru vybídl, aby místo smažených hamburgerů a hranolků dali přednost salátům a sendvičům. Nedoporučil jim ani sýr, slaninu a majonézu, jež jsou klasickou součástí hamburgerů. Radu doprovodil i obrázky, přičemž jeho klasické výrobky figurovaly v kolonce nezdravých jídel.

Doporučení stáhl

„Není snadné jíst zdravě, když se často stravujete v restauracích rychlého občerstvení. Mnoho jídel se připravuje s velkým množstvím tuku, i když nejde o transtuky,“ uvádí doporučení.

Mluvčí řetězce se vůči informaci serveru ohradila s tím, že zpráva byla vytržena z kontextu, firma ale mezitím webovou stránku spěšně zrušila.

Server Mail Online dodal, že řetězce v řadě svých provozoven samy zaměstnancům určují nezdravou volbu jídel tím, že jim poskytují jen krátké pracovní přestávky a nabízejí jim velké slevy na firemní produkty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám