Hlavní obsah

Ve Washingtonu vyvrcholily oslavy Dne nezávislosti velkolepým ohňostrojem, jinde ho kvůli nebezpečí požárů zrušili

USA

Celá Amerika oslavovala 4. července Den nezávislosti. Oslavy vyvrcholily ve Washingtonu velkolepým ohňostrojem, který přilákal stovky diváků. Některá města však podle agentury Reuters podobné akce kvůli vysokým teplotám a nebezpečí vzniku požárů zrušila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oslavy Dne nezávislosti vyvrcholily ve Washingtonu velkolepým ohňostrojemVideo: Reuters

 
Článek

I přesto, že se teplotní index ve středu opět vyšplhal až na 37,8 stupňů Celsia, rozzářil oblohu nad hlavním městem USA jeden z největších ohňostrojů v zemi. Na National Mall mu přihlížely davy nadšenců v karnevalových pokrývkách hlavy a oděných v národních barvách.

„Je to velkolepé! V porovnání s tím je vše ostatní jen prskavka,“ neskrýval své nadšení jeden z diváků. „Strašně se mi to líbilo. Minulý rok jsem byl v New Yorku, ohňostroj v hlavním městě to ale převyšuje,“ souhlasil jiný návštěvník.

Oslavy kazí počasí

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 600 hasičů bojuje s lesními požáry v MontaněVideo: Reuters

Řada měst ale tradiční ohňostroje zrušila nebo zakázala a vyzvala občany k opatrnosti při grilování. Západ totiž bojuje s ničivými požáry. Téměř 600 hasičů z celých USA bylo povoláno do Montany, aby uhasili rozsáhlé lesní požáry v Ash Creek na ploše téměř 500 kilometrů čtverečních. Oheň už tam spálil 300 000 akrů a zničil 16 domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám