Hlavní obsah

Ve francouzské jaderné ponorce vypukl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve francouzské jaderné ponorce kotvící v toulonském přístavu v pátek vypukl požár. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu a nikdo nebyl zraněn, informovala agentura Reuters s odkazem na francouzské úřady, podle kterých na palubě plavidla jménem Perle nebyly žádné jaderné materiály ani zbraně.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská jaderná ponorka na archivním snímku

Článek

Mluvčí místní prefektury prohlásila, že kouř stoupající z ponorky, která prochází opravou, nebyl radioaktivní. Na místě zasahovaly desítky hasičů, kterým pomáhaly specializované týmy i hasičská loď, která jež připlula z nedaleké Marseille. Podle místních novin Var-Matin hořet začalo v 10:30 SELČ.

Do Toulonu se co nejdříve chystá odjet francouzská ministryně obrany Florence Parlyová.

Toulon je největší francouzskou námořní základnou a je domovem většiny její flotily, včetně jaderné letadlové lodi Charles de Gaulle a jaderných ponorek. Sedmdesátčtyři metrů dlouhá Perle byla postavena v roce 1990 a zahájila aktivní službu v roce 1993. Pod mořem může být až 220 dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám