Hlavní obsah

V troskách osmipodlažní budovy v Dháce zahynulo nejméně 87 lidí

– Dháka • Aktualizováno

Nejméně 87 lidí zahynulo a stovky dalších utrpělo zranění nedaleko bangladéšského hlavního města Dháky, kde se ve středu zřítila osmipodlažní budova. Uvedla to agentura AP. Uvnitř byly textilní dílny a nákupní středisko, napsala s odvoláním na místní televizi agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bangladéši se zřítil osmipatrový dům, zemřelo nejméně 82 lidíVideo: Reuters

 
Článek

"Nejméně 700 lidí bylo hospitalizováno," řekl agentuře AFP Hiralal Roj, lékař z nemocnice, kam jsou oběti převáženy.

Budova se podle záchranářů složila jako domeček z karet v devět ráno místního času (05:00 SELČ) a bilance, která nejprve uváděla 25 mrtvých, od té doby vytrvale stoupá. Podle jednoho ze zasahujících hasičů bylo v době neštěstí uvnitř budovy asi 2000 lidí.

"Vypadá to, jako kdyby nás zasáhlo zemětřesení," řekl agentuře Reuters jeden z místních obyvatel při pohledu na chaotickou scénu plnou zhrouceného betonu a sanitek prodírajících se davem plačících příbuzných těch, kdo zůstali uvnitř.

Foto: Andrew Biraj, Reuters

Místní obyvatelé i příbuzní pomáhají záchranářům vynášet z trosek zraněné.

V troskách objektu Rana Plaza v Savaru, asi 30 kilometrů od Dháky, se hasiči a vojáci stále snaží najít další osoby, které mohly zůstat pod troskami. Majitelé komplexu podle dostupných informací nerespektovali nařízení a pustili zaměstnance do budovy, přestože v ní byla v úterý zjištěna trhlina ve zdi.

Bangladéšský textilní průmysl dlouhodobě stíhá řada neštěstí a požárů. Loni v listopadu zahynulo 112 dělníků, převážně žen, při požáru textilní továrny na průmyslovém předměstí Dháky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám