Hlavní obsah

V troskách filipínské školy asi nikdo nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Žádné přeživší nenalezli zatím záchranáři v troskách filipínské školy pohřbené v pátek pod sesuvem bahna. V pondělí přitom členové záchranných týmů tvrdili, že zaslechli pod sutinami nadějné zvuky. Záchranné práce navíc značně komplikuje déšť přinášející riziko dalších sesuvů půdy. Naděje na vyproštění přeživších klesají s každou hodinou.

Článek

Počet potvrzených obětí sesuvu půdy na Filipínách stoupl. S pokračujícími výkopovými pracemi je jich podle poslední bilance 93. Kolem tisícovky lidí se i nadále pohřešuje.

"Minulou noc poprvé po dvou dnech velmi silně pršelo, ale navzdory tomu jsou záchranáři na místě a pracují," prohásila guvernérka oblasti Rosette Leriasová. "I jeden zachráněný život za to všechno úsilí stojí," dodala.

V pondělí vzkřísily naději na vytažení živých lidí z rozvalin školy v obci Guinsaugon na filipínském ostrově Leyte jisté zvuky, které podle záchranářů mohla vydávat jen pohybující se hlína či voda, ale také případní přeživší z 250 až 300 zavalených studentů a učitelů [celá zpráva]. Bahno ovšem původně dosahovalo výšky 35 metrů, takže záchranáři se psy, lopatami i vyspělým zařízením stále ještě nedospěli ke zbytkům školním budovy.

Česká katolická charita už na pomoc lidem postiženým sesuvem vyhlásila sbírku. Sbírkové konto pro Filipíny má číslo účtu: 369- 369369369/0800 (při platbě složenkou je nutno uvést číslo účtu ve tvaru 3690369369369/0800). Variabilní symbol je: 133 - Filipíny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám