Hlavní obsah

V Rusku našli letadlo, které před rokem záhadně zmizelo

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Serov

Lovci objevili v zalesněné oblasti na Urale v Rusku trosky letadla Antonov AN-2, které se ztratilo loni v červnu krátce po startu. Na místě rovněž našli ostatky jedenácti lidí, informovala agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Lovci objevili v lese trosky letadla, které se před rokem ztratiloVideo: Reuters/Dmitrij Skrjabin/serovglobus.ru

 
Článek

Letoun s čumákem zabořeným do bažiny objevili v sobotu dva lovci zhruba 13 kilometrů od Serova, citovala státní tisková agentura Itar-Tass místní policejní zdroj. Ten také potvrdil nález lidských ostatků patřících jedenácti osobám. V letadle jich při startu bylo prý ale celkem třináct, jak uvedl ruský server serovglobus.ru. Mezi cestujícími byl i šéf serovské dopravní policie a jeho podřízený.

Na místě už začaly pracovat týmy vyšetřovatelů. Podle nich mají nalezený a před necelým rokem ztracený letoun shodná ocasní čísla. Letadlo zmizelo nad uralským pohořím 11. června 2012 poté, co bez povolení odstartovalo z letiště v Serově. Od té doby o něm nikdo nic nevěděl.

Antonov An-2 je jednomotorový letoun s vrtulovým pohonem. Původně se využíval zejména v zemědělství, později našel uplatnění i v přepravě osob.

BEZ KOMENTÁŘE: Letouny Antonov AN-2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám