Hlavní obsah

V Rakousku soudí ženu, která zabila čtyři novorozence

ČTK, Novinky, APA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTÝRSKÝ HRADEC

Před zemským soudem ve Štýrském Hradci v úterý stanula třiatřicetiletá Rakušanka Gertraud A, která je obviněna z vražd svých čtyř novorozeňat. Tělíčka dětí byla loni nalezna v mrazáku zabetonovaná na zahradě. Souzen je i devětatřicetiletý druh Johannes G.

Článek

Žena vinu popírá, nepamatuje se, co se dělo po narození ratolestí. Přiznala, ale že děti mít nechtěla. Obávala se, že by mohla ztratit svého přítele. Ten popírá, že by o vraždách věděl.

Případ byl dlouho utajen, loni v červnu ale jeden nájemník žijící ve stejném bloku domů našel v mrazáku mrtvolku novorozence, když si chtěl vzít led ze společného mrazáku. Při zkoumání mrazáku policie nalezla další mrtvé dítě. Třetí mrtvolku objevil policejní pes v kbelíku pod vrstvou malty. Čtvrtá byla zahrabaná na zahradě. Je možné, že některé děti dala do mrazáku nebo do igelitového pytle ještě živé.

Účetní, která naposled pracovala u jedné čerpací stanice, přivedla děti na svět v letech 2001 až 2004. Kriminalisté mají důvodné podezření, že obviněná se zbavila také dalšího dítěte, v pořadí prvorozeného, již v roce 2000. Ta to však popírá a navzdory intenzivnímu pátrání se policii tělíčko pátého novorozence nepodařilo najít.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám